top of page
steenmarter

Steenmarterwering
Steenmarters kunnen meer dan een meter springen en beklimmen zelfs rechte muren.

HOE WEET U OF U EEN STEENMARTER IN HUIS HEBT?

  • U hoort ’s nachts of ’s morgens krab- en kruipgeluiden

  • U merkt kleine pootafdrukken op uw wagen of op een stoffige zoldervloer op

  • U ontdekt voedselresten, botjes, veren, eierschalen, pitten van steenvruchten,… op zolder

  • Er zitten gaten in uw dakisolatie

  • U vindt langwerpige uitwerpselen op zolder

  • Het valt u op dat er vettige, donkere strepen aan uw gevel tot aan de dakrand zitten

U hebt mogelijk steenmarters in huis, die vandaag meer en meer voorkomen. Vaak is de zolder hun favoriete verblijfplaats, naast spouwmuren, funderingen, kelders en schuren. Steenmarters zijn actieve roofdieren die zich ’s nachts en ’s morgens naar hun schuilplaats begeven, waarnaar ze hun gedode prooien slepen en in alle rust kunnen opeten. Klimmen is een koud kunstje voor hen op zoek naar een warme en droge plek in huis. Ze zijn al lang niet meer mensenschuw. In uw tuin kunnen ze uw kippen doden, maar ze hebben vooral interesse in hun eieren.

Anker 1

Steenmarters uit uw woning weren

Steenmarters nodigt u maar beter niet uit in huis: ze kunnen veel problemen veroorzaken in uw woning. Zo kunnen ze uw wagen saboteren door onder de motorkap aan kabels te knagen. Uw dakisolatie doet dienst als het zachtste nestmateriaal. Hun uitwerpselen en prooien zorgen voor serieuze geurhinder en ze kunnen heel wat lawaai maken. Kortom, alhoewel steenmarters prachtige dieren zijn, kunnen ze binnenshuis voor heel wat kopzorgen zorgen. Steenmarters vangen of doden is geen optie. MOB Service is uw partner in het buitenhouden van steenmarters!

Anker 2
steenmarter

HOE STEENMARTERS VERJAGEN UIT HUIS?

De steenmarter op een veilige afstand houden? MOB Service is gespecialiseerd in het opsporen en afdichten van ingangen en het plaatsen van elektrische wering tegen steenmarters.

Opsporen en afdichten van ingangen

Eerst moeten we achterhalen via welke ingang de steenmarter de weg naar uw woning vindt. We inspecteren de nabije omgeving en checken grondig alle mogelijke toegangswegen naar uw woning, klimmogelijkheden en mogelijke gaten. Dat hoeft niet eens groot te zijn: een diameter van 5 cm is al voldoende. Elke opening die u met uw hand kunt maken aan uw woning is ook een toegangsweg voor de steenmarter. Een losse dakpan, muur- of nokopening kan al een ingang zijn. Vervolgens zorgen we ervoor dat ingangen afgedicht worden, zodat de steenmarter niet meer binnen geraakt.

Het plaatsen van een elektrische wering tegen steenmarters

Om overlast van steenmarters te vermijden schermt een elektrische wering doeltreffend af. Zo maakt u het hen moeilijk om schade toe te brengen aan uw eigendom. 

VERMOEDT U DAT U EEN STEENMARTER IN HUIS HEBT? SCHAKEL DAN DE HULP IN VAN MOB SERVICE VOOR EEN DOELTREFFENDE STEENMARTERWERING!
Anker 3
bottom of page