top of page
ratten bestrijden

Ratten bestrijden
Eén rat kan tot zo’n 60 jongen per jaar voortbrengen!

HELP, RATTEN IN HUIS!

  • Donkere uitwerpselen van zo’n 1 à 2 cm

  • Stukgebeten kabels en voedselverpakkingen

  • Krassende geluiden in spouwmuren, kelder of op zolder

  • Een vervelende geur in huis, omdat ratten hun territorium markeren voor hun soortgenoten

  • Putten rond huis

muizen

Herkenbaar of zelfs al een rat betrapt in huis? Dan moet u meteen actie ondernemen. Neem contact op met MOB Service om ratten of ander ongedierte of plaagdieren te bestrijden en in de toekomst ratten uit huis te houden.

Anker 1

Zijn ratten in huis gevaarlijk?

Via hun vacht, uitwerpselen en urine brengen ratten heel wat ziektekiemen in huis. Ze verspreiden ziekten, bacteriën, virussen, wormen, mijten en vlooien. Ze kunnen aan uw woning (zoals fundering en isolatie) en voedselvoorraad heel wat schade toebrengen. Ratten kunnen zich bovendien razendsnel voortplanten en kunnen agressief worden als ze zich bedreigd voelen.

Anker 2
ratten bestrijden

BRUINE EN ZWARTE RATTEN BESTRIJDEN

Bij ons zijn vooral bruine ratten en in mindere mate zwarte ratten te vinden. Bruine ratten, ook gekend als rioolratten treffen we meestal aan op en onder vloeren, in rioleringen, schuren, struiken, kelder, … kortom, overal eigenlijk. Zwarte ratten zijn echte klimmers die makkelijk via planten aan de gevel of kabels uw woning kan binnendringen en die zich dan ook vooral op hoger gelegen plaatsen gaan nestelen. De bruine rat of zwarte rat bestrijden vergt een andere aanpak. Wij weten wat te doen.

Wist u dat het wettelijk verplicht is om op uw eigendom ratten te bestrijden? 

Eén telefoontje naar MOB Service volstaat voor een doeltreffende rattenbestrijding zonder gevaar voor uw huisdieren, kinderen en andere bewoners. We helpen u ook om in de toekomst een rattenplaag in en rond huis te voorkomen.

RATTENPLAAG IN OF ROND HUIS? NEEM METEEN CONTACT OP MET MOB SERVICE OM RATTEN TE BESTRIJDEN.
Anker 3
bottom of page